pic_flash_box_kml.png
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

Komunalna infrastruktura

 

Najvažnije saobraćajnice na području opštine su Ibarska magistrala, regionalni put Lipovica – Kosmaj i pruga Beograd – Bar. Barajevo je od Beograda udaljeno 27 kilometara (Ibarskom magistralom), odnosno 24 km. prugom. Dobre veze postoje i sa opštinama Lazarevac, Sopot, Mladenovac i Aranđelovac. Razgranatom mrežom asfaltnih puteva centar opštine povezan je sa svih 12 sela u opštini.

Prevoz putnika obavlja preduzeće Lasta, kako u lokalnom saobraćaju, tako i na liniji prema Beogradu. Boljem prevozu putnika znatno je doprinelo i otvaranje linije Beovoza Beograd – Lajkovac. U centru Barajeva izgrađeno je moderno stajalište Beovoza, a uređeno je i stajalište u Nenadovcu. Neophodno je uvođenje većeg broja polazaka Beovoza na ovoj liniji.

Veliki deo opštine Barajevo, vodom za piće snabdeva se iz sistema beogradskog vodovoda koji ulaže značajna sredstva u obnovu vodovodne mreže kao i u izgradnju nove mreže. Na beogradski vodovod priključena su sledeća naselja: Barajevo (veći deo), veći deo Baćevca, Guncate, deo Boždarevca, deo Vranića, Meljak i Šiljakovac. U toku su radovi na izgradnji vodovoda Baćevac – Veliki Borak, i prema mesnim zajednicama na jugu opštine – Lisović, Beljina, Arnajevo, Rožanci i Manić.

U svim naseljima na području opštine izgrađena je telefonska mreža. Ukupan broj telefonskih priključaka kreće se oko 10.000.

Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

pic_flash_box_1.jpg

Baner_KI2.jpg

e_gradjanin.jpg

baner_jrasveta2.jpg

Baner_CZK.jpg

Logo_JPEG.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_vodic2.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati