pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

PONOVO RADI BIBLIOTEKA

 
01_71174.jpg

Biblioteka grada Beograda od ponedeljka 11. maja 2020. godine počinje sa postepenim otvaranjem svojih ogranaka, prema prilagođenom rasporedu i radnom vremenu, uz poštovanje mera zaštite propisanih od strane Gradskog zavoda za javno zdravlje.
U utorak 5. maja, obavljena je neodložna i preventivna dezinfekcija prostorija centralne opštinske biblioteke „Jovan Dučić“ Barajevo i ogranka „Branko Ćopić“ u Vraniću. Time su se stekli uslovi za početni rad Biblioteke (u restriktivnom radnom režimu).

Radno vreme:

Rad sa korisnicima odvijaće se u jednoj smeni, radnim danima, od 9 do 15 sati. Subota je neradna. (tel. biblioteke „Jovan Dučić“ je 8300389, tel. biblioteke „Branko Ćopić“ u Vraniću je 8332780).
NAPOMENA: za ogranak „Branko Ćopić“ u Vraniću je moguća promena radnog vremena (umesto 09.00-15.00, moguće je 10.00-16.30). Ova promena zavisi od postojanja  voznog reda busa Obrenovac-Vranić-Barajevo.

Vraćanje i pozajmljivanje knjiga:

Korisnici će moći da vrate knjige koje se nalaze kod njih i da pozajme nove knjige. Knjige mogu da se vrate isključivo u biblioteci u kojoj su pozajmljene.
Rok za prekoračenje vraćanja knjiga za vreme dok je biblioteka bila zatvorena neće se računati. To će se tolerisati do 1. juna 2020.
Broj knjiga koje je moguće pozajmiti je 10.
U cilju što kraćeg zadržavanja u biblioteci i što efikasnije usluge, preporučujemo korisnicima da knjige rezervišu putem imejla ili telefona. Rezervacija knjiga je besplatna.
Potrebno je da preko elektronskog kataloga BGB (https://opac.bisis.rs/lib/bgb) korisnik pronađe željene knjige i da spisak knjiga pošalje na imejl biblioteke (biblioteka.barajevo@gmail.com; biblioteka.vranic@gmail.com ) iz koje želi da pozajmi knjige, ili pak da pozove telefonom biblioteku iz koje želi da pozajmi knjige i izvrši rezervaciju knjiga.
Ukoliko knjige rezerviše imejlom, korisnik treba da pošalje sledeće podatke: ime i prezime, broj članske karte, ime autora i naslov publikacije. Umesto upisivanja imena autora i naslova publikacije, dovoljno je da se iskopira link na kojem se knjiga nalazi u elektronskom katalogu.
Korisnici će biti obavešteni o dostupnosti tražene građe, i potom mogu preuzeti knjige koje će za njih biti pripremljene. Samim tim korisnici koji su rezervisali knjige mogu bez zadržavanja i eventualnog čekanja u redu doći do željenih naslova.
Korisnicima neće biti moguć pristup slobodnom fondu i pretraživanje elektronskog kataloga u Biblioteci. Korisnicima koji prethodno nisu rezervisali knjige bibliotekar će na licu mesta pronaći dostupne željene naslove.
Vraćene knjige se posebno odvajaju i od trenutka vraćanja u narednih 72 sata neće biti dostupne za izdavanje.

Upis u biblioteku:

U svim bibliotekama koje počinju sa radom vršiće se upis novih korisnika, odnosno obnavljanje članarine.

Bezbednost korisnika:


Ulaz korisniku u biblioteku je dozvoljen samo uz posedovanje ličnih zaštitnih sredstava (maska i rukavice) i uz kontrolu broja korisnika u prostoru biblioteke. Obavezno je pridržavanje mera socijalnog distanciranja (razmak između 2 osobe od 2 metra), bilo da se radi o zaposlenima ili korisnicima, osim prilikom predaje/preuzimanja knjiga.
U biblioteci će u istom trenutku moći da se nalaze najviše dva korisnika (osim u čitaonici Fonda periodike).
Biblioteka će pratiti mere nadležnih organa Republike Srbije i u skladu sa tim prilagođavati i menjati postojeće mere zaštite. O svim izmenama BGB će blagovremeno obavestiti korisnike putem zvaničnog veb sajta, fejsbuk profila, kao i preko sredstava javnog informisanja.
Ostale biblioteke iz BGB opštinskih mreža  postepeno će počinjati sa radom u narednom periodu, o čemu će se blagovremeno upoznavati javnost.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

baner_jrasveta2.jpg

Baner_dostava2.jpg

baner_eldoc2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_vodic2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati