pic_flash_box_kml.png
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

POTPISANI UGOVORI ZA SOLARNE PANELE: GO Barajevo i Ministarstvo rudarstva i energetike obezbedili ukupno 2,5 miliona, građani daju još toliko

 
296074213_3246933452291448_6241063475908540129_n.jpg

Predsednik GO Barajevo Slobodan Adamović potpisao je danas ugovore sa korisnicima o sufinansiranju projekata energetske sanacije porodičnih kuća kroz ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije.
Opština je zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike obezbedila za ovu svrhu 2,5 miliona dinara, dok je  preostalih 50 odsto novca učešće građana.
Prema rečima predsednika Adamovića, pre potpisivanja ovog ugovora sproveden je konkurs za izbor privrednih subjekata koji će ugraditi panele.
Posao su dobile četiri firme, a potpisani ugovori su trojni – između Opštine, vlasnika domaćinstva i izvođača radova. Sledeća faza je dogovor građana sa  izvođačem u kom vremenskom roku će radovi biti obavljeni, a Opština prebacuje potom novac izvođaču.
Adamović je istakao da će domaćinstva nakon ugradnje panela mesečno plaćati samo fiksni deo računa za struju. Ostalo će se «prebijati» na godišnjem nivou u zavisnosti od toga koliko je u kući struje potrošeno iz sistema Elektrodistribucije, a koliko je proizvedeno putem panela. Novo brojilo meriće i jedno i drugo.
"Izuzetno mi je drago što smo danas potpisali ugovore za ovakvu vrestu projekta, koji se odnosi na energetsku efikasnost. Takođe želim da naglasim da je ovo samo prvi u nizu projekata koje ćemo realizovati i već u naredne dve nedelje očekujemo i konkurs za zamenu stolarije, ugradnju toplotnih pumpi i ostale vidove energetski efikasnih mera, za koje je već iskazano veliko interesovanje i za koji smo odvojili značajna sredstva", dodaje Adamović.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

pic_flash_box_1.jpg

Baner_KI2.jpg

e_gradjanin.jpg

baner_jrasveta2.jpg

Baner_dostava2.jpg

baner_eldoc2.jpg

Logo_JPEG.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_vodic2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_4.gif

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati