pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

U BARAJEVU PROSLAVLjENA SLAVA I DAN OPŠTINE

 
DSC_0011_1.JPG

Barajevo je danas uz prigodnu svečanost i uz prisustvo brojnih gostiju, među kojima je bio i zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, proslavilo svoju slavu Veliku Gospojinu kao i Dan opštine, koji se obeležavaju u znak sećanja na važan istorijski događaj iz 1805. godine kada je na Veliku Gospojinu u Velikom Borku održana Skupština ustaničke Srbije na kojoj je formiran Praviteljstvujušći sovjet srpski, prva vlada u modernoj istoriji Srbije.
Najpre je u maloj sali Skupštine opštine obavljen čin rezanja slavskog kolača, a potom je u velikoj sali održana Svečana akademija povodom Dana opštine.
Obraćajući se prisutnima na Svečanoj akademiji Saša Paunović, predsednik Skupštine Gradske opštine Barajevo čestitao je slavu i Dan opštine svim građanima Barajeva, a zatim se prisutnim zvanicama na Svečanoj akademiji obratio i predsednik Gradske opštine Barajevo Slobodan Adamović:
-U proteklih godinu dana, reako je predsednik opštine, ozbiljno smo i odgovorno radili na ostvarivanju  najvažnijeg cilja - stvaranju boljeg života za građane Barajeva. Dobra saradnja sa republičkim organima, rekao je on, izuzetna sa gradskim institucijama, odlična sa barajevskim ustanovama i preduzećima, entuzijazam najbližih saradnika, politička stabilnost i podrška građana ulivaju mi optimizam da ćemo ubuduće uspešno raditi na unapređenju kvaliteta života svih stanovnika naše opštine. Samo u proteklom periodu , podsetio je predsednik opštine, asfaltirano je 13,5 km regionalnih puteva, oko 4 km lokalnih puteva, uređeno je oko 19 km nekategorisanih puteva, a recikliranim asfaltom presvučeno je oko 7 km puteva i ulica. Nastavićemo, dodao je on, da asfaltiramo ulice, gradimo vodovodnu mrežu, sređujemo školske i predškolske objekte, podstičemo i pomažemo poljoprivrednike, privlačimo investitore, ulažemo u sport i kulturu. Izgradićemo sportsku halu u Barajevu, kapele na grobljima, uredićemo centre mesnih zajednica i pokloniti deci prvi park u centru Barajevo, najavio je samo neke od predstojećih investicija  u Barajevu predsednik opštine.
Prisutnima na Svečanoj akademiji obratio se i Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda koji je naglasio izvanrednu saradnju koju Grad ima sa opštinom Barajevo i posebno naglasio da je ta saradnja dvosmerna na opštu korist građana Barajeva.
Na svečanoj akademiji dodeljena su i najviša opštinska priznanja.
Najviše opštinsko priznanje Pečat Praviteljstvujušćeg sovjeta srpskog  pripalo je Branislavu Popoviću,  direktoru Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za izuzetan doprinos razvoju Gradske opštine Barajevo u realizaciji programa vodosnabdevanja.
Plakete Praviteljstvujušćeg sovjeta srpskog dobili su:
- Regionalno-prodajni centar „Zlatiborac“ za doprinos razvoju opštine, uspešnu saradnju sa lokalnom zajednicom i učešće u humanitarnim aktivnostima,
- dr Ivan Sretenović, načelnik Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja „Dr Milorad Vlajković“ Barajevo za dugogodišnji profesionalni i požrtvovani rad u lečenju stanovnika Barajeva,
- Dejan Cvetković direktor ODS EPS ogranak Obrenovac za doprinos razvoju Gradske opštine Barajevo poboljšanjem elektro-energetske mreže,
- Ognjen Petrović, poljoprivredni  proizvođač iz Boždarevca za izuzetne rezultate u povrtarskoj proizvodnji i
- Zlatko Trifunović, radnik MUP-a Srbije, PS Barajevo za natprosečne rezultate u rasvetljavanju krivičnih dela i doprinos smanjenju kriminaliteta i poboljšanja bezbednosti građana Barajeva.
Na svečanoj akademiji  u umetničkom programu  nastupili su profesor solo pevanja Muloš Radović i pijanista Aleksandar Radović, kao i naš poznati dramski umetnik Tanasije Uzunović koji su svojim nastupima oduševili publiku.
Učesnici svečane akademije obišli su i novo šetalište u centru Barajeva koje se gradi zajedničkim ulaganjem grada i opštine, kao i štandove starih i umetničkih zanata. Takođe su obišli i učesnike manifestacije“ Izađi mi na teglu“ koja se po prvi put ove godine organizuje i u opštini Barajevo.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

Baner_10mm_desno_LAT3.jpg

Baner_10mm_desno_LAT4.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_SPORT_47051.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_4.gif

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati