pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

ODRŽANA TRIBINA „STOP PORODIČNOM NASILjU“

 
DSC_0388.JPG

U Centru za kulturu Barajevo, u četvrtak 30. novembra, u velikoj sali Doma kulture ,MUP Pepublike Srbije u saradnji sa Policijskom stanicom Barajevo organizovao je tribinu pod nazivom „Stop porodičnom nasilju“. Akciju koja traje punih 16 dana počev od 25. 11. do 10. 12. 2017. godine sprovodi MUP u okviru obeležavanja  10. decembra Međunarodnog dana ljudskih prava.
Tokom tribine „Stop porodičnom nasilju“  govorili su:
Marina Ranković Kordinator grupe za kordinaciju i saradnju koja je i zamenik javnog tužioca odeljenja javnog tužilaštva u Mladenovcu, Radunka Podunavac član grupe za kordinaciju i saradnju i kordinator internog tima ispred  Centra za socijalni rad u Beogradu za suzbijanje nasilja u porodici, kao i policijski službenici Policijske stanice Barajevo  Danijela Ristić i Slađana Nikolić.
Obrađene su teme: Nasilje  u porodici.  Ko i zašto trpi nasilje? Oblici nasilja koji se sprovode nad žrtvom. Primena zakona o sprečavanju nasilja u porodici kao i rad nadležnog tužilaštva kada je u pitanju bilo koja vrsta nasilja, fizičko psihičko, ekonomsko, verbalno...kao i osnaživanje žrtve da prijavi nasilje. Govorilo se i o merama koje preduzima Osnovni sud kao i merama koje preduzima Centar za socijalni rad kada se prijavi nasilje i žrtva zatraži pomoć. Osnovna poruka je bila „ Nasilje može da zaustavi samo žrtva nikada nasilnik“.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

Baner_10mm_desno_LAT3.jpg

Baner_10mm_desno_LAT4.jpg

Baner_dostava2.jpg

PopisPoljop_logo2018.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_prijava_stete2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_SPORT_47051.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_4.gif

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati