pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

USVOJEN BUDžET, GASIFIKACIJA TERITORIJE OPŠTINE KREĆE SLEDEĆE GODINE

 
Glavna_51911.JPG

Odbornici Skupštine Gradske opštine Barajevo, na dvanaestoj sednici Skupštine opštine, kojoj je predsedavao predsednik Skupštine Saša Paunović usvojili su buddžet GO Barajevo za 2018.godinu. Ukupna sredstva budžeta GO Barajevo za 2018.godinu utvrđena su u iznosu od 606.105.964 dinara.
Odbornici  su takođe usvojili i Odluku o pokretanju postupka za izradu Programa gasifikacije na teritoriji GO Barajevo i izbor strateškog partnera u realizaciji ovog kapitalnog projekta. Članovi lokalnog parlamenta su  doneli i Odluku o jednostranom raskidu Ugovora o poveravanju poslova projektovanja,izgradnje i održavanja distributivne gasovodne mreže na teritoriji opštine Barajevo, zaključenog sa preduzećem „EVROENERGIJA GAS“ koji je zaključen 2008.godine. Mada je preduzeće „EVROENERGIJA GAS“ bilo u obavezi prema članu 8. tačka 5. Ugovora bilo u obavezi da u roku od 60 dana od potpisivanja ugovora izradi dinamički i finansijski plan realizacije radova kao i idejni i glavni projekat mreže i da po definisanoj tački isporuke prirodnog gasa započne u roku od 90 dana sa radovima na realizaciji gasovodne mreže  a to nije uradilo ni posle 10 godina od zaključenja ugovora, odbornici barajevskog parlamenta su jednoglasno doneli odluku o jednostranom raskidu ugovora sa ovim preduzećem.
Predsednik GO Barajevo Slobodan Bata Adamović obavestio je odbornike da se 24.novembra ove godine obratio dopisom Javnom preduzeću „SRBIJAGAS“  čiji je osnivač Vlada Republike Srbije sa molbom da GO Barajevo bude uvršćena u njihov Program poslovanja za narednu godinu. JP“SRBIJAGAS“ je svojim odgovorom od 21.decembra obavestila GO Barajevo da je u Programu poslovanja za za 2018.godinu predviđeno investiciono ulaganje u gasifikaciju celokupne teritorije naše opštine. Predsednik Adamović je, obraćajući se odbornicima, istakao da ovaj kapitalni projekat vredan nekoliko desetina miliona evra praktično predstavlja poklon opštine svojim građanima pošto GO opština Barajevo za ovu investiciju neće imati bilo kakve izdatke. Odbornici su pottom jednoglasno usvojili Odluku o pokretanju postupka za izradu Programa gasifikacije na teritoriji GO Barajevo kao i izbor strateškog partnera za realizaciju ovog projekta. Takođe su ovlastili i nadležno Odeljenje Uprave GO Barajevo da raspiše javni poziv za prikupljanje ponuda za izradu Programa gasifikacije i izbor strateškog partnera koji će u saradnji sa JP“SRBIJAGAS“ realizovati projekat gasifikacije.
Barajevska Skupština prihvatila je i Program rada Skuptine GO Barajevo za narednu godinu a prema rečima predsednika Skupštine Saše Paunovića predviđeno je da tokom naredne godine bude održano pet sednica SO Barajevo mada prema njegovim rečima nije isključeno da će ih biti i više. Odbornici su usvojili i Program poslovanja JKP“10.oktobar“ za narednu godinu, Program korišćenja budžetske pomoći-subvencija komunalnom preduzeću za iznošenje smeća za 2018.godinu, kao i Programe korišćenja budžetske pomoći-subvencija za održavanje grobalja i zakup poslovnog prostora Crvenog krsta. Usvojen je Plan i program Centra za kulturu za 2018.godinu kao i kadrovski planovi Uprave GO Barajevo i Opštinskog pravobranilaštva. Takođe je jednoglasno usvojen plan rada Štaba za krizne situacije GO Barajevo kao i predlog Rešenja o obrazovanju Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

Baner_10mm_desno_LAT3.jpg

Baner_10mm_desno_LAT4.jpg

PopisPoljop_logo2018.jpg

Baner_prijava_stete2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_SPORT_47051.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati