pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

OBELEŽEN DAN CENTRA ZA KULTURU BARAJEVO

 
P8110001.JPG

Bogatim programom i uz prisustvo velikog broja zvanica i publike 26. decembra je svečano obeležen Dan Centra za kulturu Barajevo.
Program je započeo promocijom monografije „Kremenite njive – praistorijsko naselje“ arheologa Aleksandra Jablanovića, u kojoj su predstavljeni dosadašnji rezultati istraživanja na ovom, ne samo za našu opštinu, značajnom arheološkom nalazištu, prvoj naseobini na teritoriji današnjeg Barajeva iz perioda od pre više od 6000 godina. Pored samog autora, Aleksandra Jablanovića, u prezentaciji je učestvovao i dr Miroslav Marić sa Balkanološkog instituta koji je u uvodnom izlaganju upoznao prisutne sa Vinčanskom kulturom kojoj nalazište pripada i istorijatom istraživanja u toj oblasti.
Proslava Dana Centra za kulturu je nastavljena otvaranjem izložbe slika nastalih u okviru likovne kolonije pod nazivom „Kulturno nasleđe i priroda".
Kruna proslave je bila pozorišna predstava "Cimet i vanila", atraktivna i intrigantna savremena komedija o tri žene i tri pogleda na svet. Večita tema koja ih spaja su muškarci, muško-ženski svet i u ovom kontekstu popularne pesme 70- tih godina. Kroz prizmu muzike i pesama tog romantičarskog doba njih tri, svaka iz svog ugla, pričaju o svojim iskustvima i sebi. Tri u potpunosti različite žene spaja jedno kabaretsko veče u kojem, uz klavirsku pratnju pevaju, pričaju i nazdravljaju savremenim muškarcima.

Nazad

KURSNA LISTA

Datum: 22. Januar 2018.
chfCHF 113.47
gbpGBP 144.68
usdUSD 111.65
eurEUR 123.34
Izvor: Hypo Group Alpe Adria
Baner_INF_cir.gif

Baner_SPORT_47051.jpg

Baner_kodeks.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_4.gif

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati