pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

OBELEŽEN DAN CENTRA ZA KULTURU BARAJEVO

 
P8110001.JPG

Bogatim programom i uz prisustvo velikog broja zvanica i publike 26. decembra je svečano obeležen Dan Centra za kulturu Barajevo.
Program je započeo promocijom monografije „Kremenite njive – praistorijsko naselje“ arheologa Aleksandra Jablanovića, u kojoj su predstavljeni dosadašnji rezultati istraživanja na ovom, ne samo za našu opštinu, značajnom arheološkom nalazištu, prvoj naseobini na teritoriji današnjeg Barajeva iz perioda od pre više od 6000 godina. Pored samog autora, Aleksandra Jablanovića, u prezentaciji je učestvovao i dr Miroslav Marić sa Balkanološkog instituta koji je u uvodnom izlaganju upoznao prisutne sa Vinčanskom kulturom kojoj nalazište pripada i istorijatom istraživanja u toj oblasti.
Proslava Dana Centra za kulturu je nastavljena otvaranjem izložbe slika nastalih u okviru likovne kolonije pod nazivom „Kulturno nasleđe i priroda".
Kruna proslave je bila pozorišna predstava "Cimet i vanila", atraktivna i intrigantna savremena komedija o tri žene i tri pogleda na svet. Večita tema koja ih spaja su muškarci, muško-ženski svet i u ovom kontekstu popularne pesme 70- tih godina. Kroz prizmu muzike i pesama tog romantičarskog doba njih tri, svaka iz svog ugla, pričaju o svojim iskustvima i sebi. Tri u potpunosti različite žene spaja jedno kabaretsko veče u kojem, uz klavirsku pratnju pevaju, pričaju i nazdravljaju savremenim muškarcima.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

Baner_10mm_desno_LAT3.jpg

Baner_10mm_desno_LAT4.jpg

PopisPoljop_logo2018.jpg

Baner_prijava_stete2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_SPORT_47051.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati