pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

ASFALTIRANJE PUTA KOJI POVEZUJE VOŽDOVAC, BARAJEVO I SOPOT U ZAVRŠNOJ FAZI

 
Parcani_1.jpg

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas završne radove na asfaltiranju državnog puta Parcani-Ripanj-Barajevo, koji povezuje opštine Sopot, Barajevo i Voždovac. Vrednost ove investicije je oko 1,5 miliona evra, a kako je najavio Vesić, kompletan posao će biti završen u narednih sedam dana.

Događaju su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević.

Vesić je rekao da je taj put povremeno nasipan, ali da građani nisu mogli da ga koriste u kišnom periodu.

- Na zahtev opštine Sopot, a u dogovoru sa Putevima Srbije uspeli smo da uradimo 7,2 kilometra puta. Sa ovog puta može se stići do Barajeva, Ibarske magistrale, kao i do naplatne rampe u Malom Požarevcu, odnosno do izlaska na auto-put. Ovo je veliko olakšanje za meštane sve tri opštine – istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, put će, osim što povezuje tri opštine, doprineti i razvoju privrede i turizma.

- Sve što radimo povezano je jedno sa drugim i deo je velikog plana kako da Beograd postane bolje mesto za život. Naša politika je da u svim delovima grada budu isti uslovi za život, da svi imaju put, vodu, kanalizaciju i javni prevoz – naglasio je Vesić i dodao da će po završetku puta Parcani-Ripanj-Barajevo, biti rekonstruisana postojeća saobraćajnica kroz Parcane u dužini od 2,8 kilometara.

On je izrazio nadu da će zahvaljujući ovom putu ovaj kraj dobiti nove investicije.

- Važno je da se Beograd, posle mnogo godina, planski razvija i da se razvijaju prigradska naselja bržim tempom nego centar grada, jer su decenijama bila zapostavljena – zaključio je Vesić.

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević je izrazio zadovoljstvo zbog asfaltiranja puta Parcani-Ripanj-Barajevo i dodao da će on mnogo značiti građanima.

Govoreći o radovima na teritoriji opštine Sopot on je rekao da će ta opština i Grad Beograd realizovati projekat rekonstrukcije seoskog doma.

- Mi smo sa gradom završili 15 seoskih domova, preostalo je da se urade još u Parcanima, Stojniku i Babama. Opština Sopot i Grad Beograd finansiraju izgradnju vrtića u Sopotu za oko 350 dece, koji će biti stavljen u funkciju krajem oktobra – naglasio je Milosavljević.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

Baner_10mm_desno_LAT3.jpg

Baner_10mm_desno_LAT4.jpg

Baner_dostava2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_prijava_stete2.jpg

Baner_vodic2.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_kodeks.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati