pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

OBELEŽEN 10. OKTOBAR, DAN OSLOBOĐENjA BARAJEVA U DRUGOM SVETSKOM RATU

 
20181010_Venci_opstina_03.JPG

Sedamdeset četvrta godišnjica oslobođenja opštine Barajevo u Drugom svetskom ratu obeležena je polaganjem venaca na spomen obeležja.
Na spomenik palim borcima u ratovima od 1912-1999. godine, ispred zgrade opštine, vence su, pored delegacije Gradske opštine Barajevo koju su činili zamenik predsednika opštine Slavko Gajić, predsednik skupštine Saša Paunović i pomoćnik predsednika opštine Vesna Ranković, položili i delegacije Gradskog odbora i opštinskog ogranka UBNOR-a Barajevo, Grocka, Sopot i Surčin, sekcije 6. ličke divizije, Udruženja potomaka ratnika 1912-1920. i delegacije penzionerskih udruženja iz Barajeva.

Vence na spomen obeležje u Lipovici su položile delegacije Gradske opštine Barajevo koju su činili zamenik predsednika skupštine Milorad Stevanović, pomoćnik predsednika opštine Radiša Đorđević i član opštinskog Veća Aleksandar Delić, i predstavnici UBNOR-a i sekcije 6. ličke divizije.

Na Spomen ploču na zgradi osnovne škole u Meljaku ispred Gradske opštine Barajevo vence su položili zamenik predsednika opštine Slavko Gajić, zamenik predsednika skupštine Milorad Stevanović i pomoćnik predsednika opštine Vesna Ranković, kao i predstavnici sekcije 6. ličke divizije, UBNOR-a Barajevo,  UNBOR-a Surčin i Udruženja "20. decembar" iz Vranića.
Treća brigada 6. proleterske divizije „Nikola Tesla“, u nezadrživom pohodu na Beograd, posle višečasovne borbe, u utorak 10. oktobra 1944. godine u 8 časova, skršila je otpor nemačkih okupatorskih trupa u zgradi škole u Meljaku i okolini i tako oslobodila ovaj kraj.
O tim herojskim vremenima i bitkama okupljenim građanima i učenicima škole u Meljaku govorili su zamenik predsednika opštine Slavko Gajić i prvoborac, nosilac Partizanske spomenice 1941-1945., 95-godišnji pukovnik Milan Šašić,  a đaci škole su priredili kratak kulturno-umetnički program.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

Baner_10mm_desno_LAT3.jpg

Baner_10mm_desno_LAT4.jpg

Baner_dostava2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_prijava_stete2.jpg

Baner_vodic2.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_kodeks.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati