pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

U BARAJEVU POČEO PROGRAM “POMOĆ U KUĆI“

 
20191001_Pomoc_u_kuci_Savic_01.JPG

Od 1. oktobra 2019. godine na teritoriji GO Barajevo počeo je da se primenjuje program “Pomoć u kući“ namenjen pre svega iznemoglim i teško pokretnim licima, invalidima i svima koji ne mogu da se adekvatno brinu o sebi. Ovaj program podrazumeva da lica iz navedene kategorije od strane gerontodomaćice dobiju pomoć koje će im olakšati svakodnevno funkcionisanje. Nenad Savić, član Veća GO Barajevo, kaže da je uvođenjem “Pomoći u kući“ zaokružen jedan pozitivan ciklus unapređenja socijalne zaštite na teritoriji GO Barajevo:
“Od 2016. godine krenuli smo sa podizanjem nivoa socijalne zaštite na teritoriji naše opštine. Nabavili smo savremene objekte za dodelu besplatnih obroka i dislocirali ih kako bismo ih približili korisnicima. Opština finasira troškove prevoza za učenike sa posebnim potrebama, a za jednog našeg učenika iz te kategorije, koga nije imao ko da vodi do škole, obezbedili smo prevoz do školske ustanove gde je, u odgovaraćujem okruženju, izuzetno napredovao na svim poljima. Uvođenjem “Pomoći u kući“ stavili smo zaključak na jednu pozitivnu priču koju smo počeli 2016. godine sa ciljem da poboljšamo nivo socijalne zaštite na teritoriji GO Barajevo. Tu naravno nećemo stati. Otvaramo jedan novi ciklus, gde će ciljevi biti unapređenje infrastrukture socijalnih službi, pre svega izgradnja novog Centra za socijalni rad u Barajevu, kao i rad na poboljšanju materijalnog položaja socijalno ugroženih lica. Želim da se zahvalim predsedniku GO Barajevo Slobodanu Adamoviću na razumevanju i podršci za sve navedene projekte, kao i rukovodiocu Centra za socijalni rad u Barajevu Zorici Vujović, koja je dala značajan doprinos da sve ovo zaživi“.
Uslugu “Pomoć u kući“ u potpunosti finansira opština Barajevo i korisnici neće imati nikakvih novčanih obaveza. Obilasci svih zainteresovanih korisnika su već završeni, saslušane su njihove potrebe i od 1. oktobra četiri gerontodomaćice sa teritorije GO Barajevo, koje su primljene u radni odnos, brinuće o korisnicima i pružati im adekvatnu pomoć.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

baner_jrasveta2.jpg

baner_eldoc2.jpg

Baner_dostava2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_vodic2.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati