pic_flash_box_kml.png
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

BARAJEVO BEZ GENETSKI MODIFIKOVANE HRANE

 
DSC0702.JPG

Skupština Gradske opštine Barajevo  usvojila je na sednici održanoj 28. februara Deklaraciju kojom se teritorija Gradske opštine Barajevo proglašava teritorijom bez proizvodnje, odnosno gajenja i prometa genetski modifikovanih organizama i proizvoda od genetski modifikovanih organizama.
Izvršni organi i organi uprave Gradske opštine Barajevo imaju obavezu da u skladu sa svojim ovlašćenjima doprinesu sprovođenju slova i duha ove Deklaracije, posebno u delu staranja o zaštiti životne sredine, zaštiti, unapređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta, razvoju i unapređenju turizma, ugostiteljstva i trgovine, zdravstvenoj zaštiti i planiranju razvoja.
Usvajanjem ove Deklaracije Skupština Gradske opštine Barajevo pokazuje svoju brigu za zaštitu zdravlja ljudi i očuvanje životne sredine. Na ovaj način opština takođe direktno podržava i podstiče tradicionalnu i organsku proizvodnju u poljoprivredi i proizvodnji hrane. Opština Barajevo se takođe pridružuje drugim opštinama, gradovima, regijama i pokrajinama u Evropi i svetu koje su donela ovakva i slična dokumenta u nameri da spreče, zaustave ili ograniče širenje genetski modifikovanih organizama.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

pic_flash_box_1.jpg

baner_jrasveta2.jpg

Baner_KI2.jpg

e_gradjanin.jpg

Logo_JPEG.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_vodic2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_4.gif

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati