pic_flash_box_kml.png
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

Bogate aktivnosti boždarevačkih osnovaca

 
Planet_Earth.jpg

Za učenike boždarevačke škole svaki dan je Dan planete Zemlje. Svih 365 dana u godini oni osmišljavaju i realizuju raznovrsne ekološke aktivnosti , jer čovek treba da štiti, obnavlja i unapređuje životnu sredinu, kako zbog svih ostalih žitelja planete, tako i zbog sebe. Sarađujući  međusobno u školi, pomažu oni da se ostvare promene u odnosu prema životnoj sredini, kako lokalno, tako i globalno.
Tokom aprila meseca bili su posebno aktivni. Učenici drugog i četvrtog razreda učestvovali su u uzbudljivom programu održivosti obrazovanja pod nazivom Waste Reduction Challenge (Smanjenje otpada kao izazov) u organizaciji GEF-e (Green Education Foundation), čime će biti nominovani za Green in Action Awards i Green Classroom Pledge. Pored toga, sa projektom Recycling and Waste Management (Reciklaža i upravljanje otpadom) učestvuju  u obeležavanju Svetskog dana zaštite životne sredine (World Environment Day Contest) u organizaciji Project Earth-a.
I to nije sve! Zahvaljujući njima, ime Srbije našlo se i na sajtu Earth Day 2013, foto mozaiku pod nazivom The Face of Climate Change u okviru koga su ljudi širom planete delili svoje priče o uticaju klimatskih promena.
Danas, na Dan planete Zemlje, mali ekolarci su u društvu učiteljice Biljane Popović posetili predsednicu opštine Barajevo Branku Savić  i uručili joj Povelju eko građanin koja, na jednostavan način, ukazuje na to kako postati savestan potrošač i građanin. Ko je eko-građanin? Građanin koji daje prednost lokalnim proizvodima, kupuje sezonsko voće i povrće, radije sveže nego zamrznuto, koristi platnene torbe kada ide u prodavnicu, vozi bicikl ili ide peške, radije se tušira nego kupa u kadi, sadi drveće i cveće, reciklira…
Tu se priča ne završava! Početkom maja meseca očekuju ih novi izazovi.
Šta ste vi radili na Dan planete Zemlje?

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

pic_flash_box_1.jpg

baner_jrasveta2.jpg

Baner_KI2.jpg

e_gradjanin.jpg

Baner_CZK.jpg

Logo_JPEG.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_vodic2.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_4.gif

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati