pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

UNAPREĐENA USLUGA "POMOĆ U KUĆI"

 
Pomoc_u_kuci_2021_11_resize.JPG

Od februara ove godine usluga socijalne zaštite pomoć u kući značajno je poboljšana. Broj gerontodomaćica povećan je na 6, čime će se korisnicima, kod koji za tim postoji potreba, povećati nedeljni broj sati usluge. Pored osnovne usluge PUK, uvedena je i inovaciona usluga socio-zdravstvenog mapiranja koja će podrazumevati da socio-zdravstveni saradnik (lekar) obilazi korisnike i pruža im savete o njihovim socijalno-zdravstvenim pravima. Pored toga, socio-zdravstveni saradnik će kao stručno medicinsko lice korisnicima meriti vitalne podatke, šećer u krvi, davati preporuke za posetu lekaru i pomagati korisnicima oko zakazivanja eventualnih pregleda. Nenad Savić, član opštinskog Veća, kaže da je opština Barajevo jedna od prvih opština u Srbiji koja će sprovoditi ovakvu vrstu inovacione aktivnosti, uz osnovnu uslugu PUK:
"Uvođenjem socio-zdravstvenog saradnika rešili smo da pružimo dodatnu podršku našim najstarijim sugrađanima, jer smo u razgovoru sa njima videli da im je ovako nešto bilo neophodno. Oni će sada moći od stručnog lica da dobiju mnoge značajne savete kako da poboljšaju svoje zdravlje i kako da iskoriste svoja prava sa stanovišta socijalno-zdravstvenog aspekta. Ova vrsta podrške naročito dobija na značaju u vreme kovida kada naši najstariji sugrađani ne mogu da se kreću kao u normalnim okolnostima. Prisustvo doktora medicine u njihovim domovima biće od velikog značaja za njihovo kompletno zdravstveno stanje, kako fizičko, tako i mentalno", zaključio je Savić.
Poseta gerontodomaćica i socio-zdravstvenog saradnika obavljaće se uz sve propisane mere zaštite. Planirano je da u ovoj godini uslugom PUK bude obuhvaćeno do 70 korisnika sa teritorije GO Barajevo.  

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

Baner_KI2.jpg

baner_jrasveta2.jpg

baner_eldoc2.jpg

Baner_dostava2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_vodic2.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati