pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

DRŽAVNI SEKRETAR MINISTARSTVA ZDRAVLjA ALEKSANDAR STEFOSKI U RADNOJ POSETI GO BARAJEVO

 
Stefoski_01.jpg

Docent dr Aleksandar Stefoski, državni sekretar Ministarstva zdravlja bio je danas u radnoj poseti GO Barajevo i DZ "Dr Milorad Vlajković" i razgovarao sa predsednikom GO Barajevo Slobodanom Adamovićem i direktorkom doma zdravlja dr Danijelom Novaković.
Nakon sastanka doc. dr Stefoski je istakao da je izuzetno zadovoljan uslovima, merama i načinom na koji se leče pacijenti u domu zdravlja u Barajevu.
- Današnja poseta GO Barajevo je vezana za obilazak menadžmenta opštine i doma zdravlja, zato što je dom zdravlja u Barajevu veoma specifičan po tome što ima i službu hitne medicinske pomoći i službu za dijalizu, tako da smo na današnjem sastanku upravo razmatrali mogućnost  kako prostornog, tako i smenskog proširenja kapaciteta ovih službi. Smatram da je ovo posebno važno iz razloga što je sve veći broj pacijenata na dijalizi. Takođe, smo razmatrali i mogućnost da povećamo i osavremenimo vozni park, s obzirom na činjenicu  da opštini Barajevo pripadaju i okolna mesta koja su prilično udaljena i da dom zdravlja u Barajevu pokriva i Ibarsku magistralu, a svi znamo koliko je vreme važan faktor kada je u pitanju pružanje hitne medicinske pomoći.U saradnji sa opštinom koja uvek izlazi u susret potrebama doma zdravlja, Ministarstvom zdravlja i gradom, verujem da će ovaj dom zdravlja u narednom periodu dobiti još značajnije mesto  i zaista biti ustanova u kojoj će građani Barajeva svoju potrebu za primarnom zdravstvenom zaštitom moći da zadovolje u potpunosti - rekao je Stefoski.
Prilikom današnje posete, predsednik GO Barajevo Slobodan Adamović, je ukazao pre svega na važnost saradnje lokalne samouprave i Republike.
- Zahvaljujem se Ministarstvu zdravlja na dosadašnjoj pomoći Barajevu i našem domu zdravlja. Danas smo nakon sastanka obišli DZ "Dr Milorad Vlajković", punkt za vakcinaciju i objekat u naselju Gaj u kome će uz pomoć grada i ministarstva do kraja godine biti otvorena ambulanta. Otvaranje ambulante u Naselju Gaj će uveren sam, učiniti značajno dostupnijom primarnu zdravstvenu zaštitu, za sve stanovnike kako ovog naselja, tako i okolnih mesta, ali i smanjiti gužve u domu zdravlja. Želim i da izrazim zahvalnost svim zdravstvenim i nemedicinskim radnicima u Domu zdravlja koji čine nadljudske napore da se izborimo sa epidemiološkom situacijom i da sve prepreke rešavamo u toku 24 sata. Nastavak saradnje sa Ministarstvom zdravlja sigurno će doprineti još kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti u Barajevu - rekao je Adamović.
Dr Danijela Novaković izrazila je veliku zahvalnost Ministarstvu zdravlja, kao i predsedniku Adamoviću na dosadašnjoj pomoći. Prilikom obilaska punkta za vakcinaciju dr Novaković je kazala da je do sada na teritoriji opštine vakcinisano 4000 ljudi, dok je revakcinu primilo njih 1500.
- Bez obzira na to da li se neko prijavio preko portala e-uprava ili ne, želim da istaknem da nijedan pacijent nije vraćen. Zaista činimo sve što je u našoj mogućnosti, da svakom pacijentu izađemo u susret.
Sastanak je bio zaista konstruktivan i očekujem da ćemo i dalje imati ovako dobru saradnju, o čemu smo danas i razgovarali - istakla je dr Novaković.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

Baner_KI2.jpg

baner_jrasveta2.jpg

Baner_dostava2.jpg

baner_eldoc2.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_vodic2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

BIC_LOGO_cirilica_baner.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati