pic_flash_box_1.jpg
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

USLUGA "POMOĆ U KUĆI" U BARAJEVU JEDNA OD NAJSVEOBUHVATNIJIH U SRBIJI

 
IMG_20220207_114853.jpg

Od februara ove godine usluga socijalne zaštite "Pomoć u kući" na teritoriji GO Barajevo podignuta je na viši nivo. Pored osnovne usluge PUK, i inovacione usluge socio-zdravstvenog mapiranja, GO Barajevo od ove godine korisnicima pruža dodatnu mogućnost korišćenja usluge kućnog majstora. Ovo podrazumeva da korisnici mogu dobiti besplatnu popravku svih sitnijih kvarova u svojim domovima (zamena brava, prekidača, sijaličnih grla, ventila itd.). Nenad Savić, član Veća GO Barajevo, kaže da će opština Barajevo uvođenjem ovakve dodatne aktivnosti kao prilog PUK-u postati jedinstvena u Srbiji:
"Kao što to radimo svake godine i prošle smo osluškivali realne potrebe naših korisnika. Tako smo pre godinu dana sproveli inovacionu uslugu socio-zdravstvenog mapiranja, jer smo znali da korisnicima usled kovid krize nije lako da uvek dođu do lekara, pa je on posećivao njih i svojim savetima im značajno pomogao da poboljšaju svoje životne navike, a samim tim i svoje zdravlje. Ove godine smo program dodatno obogatili i uveli novu vrstu usluge kućnog majstora, jer smo uvideli da je baš za te sitnije popravke kućnog tipa veoma teško naći majstora. Barajevo će postati prva opština u Srbiji koja sprovodi ovako sveobuhvatan program, što pokazuje da i relativno male opštine, sa ne baš prevelikim budžetom, poput Barajeva, mogu sprovođenjem korisnih i inovativnih ideja da posluže kao primer mnogo većim i bogatijim opštinama i gradovima u Srbiji. Ovo je zapravo konkretna implementacija često ponavljane sintagme da je opština servis građana", zaključio je Savić.
Predsednik opštine Slobodan Adamović naglasio je da opština Barajevo veliku pažnju posvećuje starim i iznemoglim licima i da se svake godine trudimo da nađemo nove načine pomoću kojih ćemo unaprediti njihov položaj. Uslugu "Pomoć u kući" tokom 2022. godine koristiće do 70 korisnika sa teritorije GO Barajevo i nju će, kao i svake godine, u potpunosti finansirati GO Barajevo i korisnici neće imati nikakvih novčanih obaveza.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

baner_jrasveta2.jpg

Baner_KI2.jpg

e_gradjanin.jpg

baner_eldoc2.jpg

Baner_dostava2.jpg

Logo_JPEG.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_vodic2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

pic_banner_4.gif

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati