pic_flash_box_kml.png
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

POČELA IZRADA LOKALNOG EKOLOŠKOG AKCIONOG PLANA

 
PAKETICI_LEAP_330_2.jpg

U Gradskoj opštini Barajevo otpočelo je sprovođenje niza aktivnosti sa ciljem izrade Lokalnog ekološkog akcionog plana za period 2010 - 2015. godine (u daljem tekstu Leap).

Gradska opština Barajevo je krerajući strateški razvojni dokument, Strategiju održivog razvoja gradske opštine Barajevo, otpočela sa realizacijom najvažnijih  aktivnosti. Ključni prioritet razvoja je  unapređenje kvaliteta zaštite životne sredine uz podsticanje razvoja izletničkog, sportsko – rekreativnog i kulturno - istorijskog turizma.     
Kreiranje i implementacija Lokalnog akcionog plana gradske opštine Barajevo je jedna od prioritetnih aktivnosti utvrđene strateškim dokumentom i okosnica očuvanja, zaštite i unapređenje životne sredine.
 
Značaj izrade Leap-a

Lokalni ekološki akcioni plan predstavlja plan aktivnosti u oblasti životne sredine na lokalnom nivou, čija je izrada zasnovana na metodologiji, koja se temelji na kvalitetno sprovedenoj analizi postojećeg stanja, identifikaciji problema, definisanju opštih i specifičnih ciljeva, kao i posebno značajnim, propisanim merama za njihovo uspešno sprovođenje.
Sistematskim i planskim sprovođenjem aktivnosti iz različitih oblasti, dugoročno posmatrano se može ostvariti vidan napredak i održivost u istoj.

''Zeleno srce Beograda'', viziju Leap–a, Barajevo, može ostvariti realizacijom domaćih i međunarodnih  projekata, za čije je apliciranje, kao u svakoj strateški definisanoj oblasti, neophodno postojanje sektorskih razvojnih dokumenata. Proces izrade Leap–a je  sistemski i kontinuiran proces, zasnovan na participativnom odnosu sa građanstvom i relevantnim institucijama, zagađivačima, kao i svim drugim na koje one mogu imati veći ili manji uticaj.

Najznačajnije faze u izradi LEAP–a:

• Identifikacija učesnika
• Formiranje Komisije za izradu Lokalnog ekološkog akcionog plana Gradske opštine Barajevo 2010 - 2015. god.
• Učesnička procena stanja životne sredine na teritoriji opštine Barajevo na zajedničkim sastancima, fokus grupama (u okviru istih razmatraju se i utvrđuju vizija, prioritetni zadaci, predlažu mere za njihovo sprovođenje)
• Određivanje prioritetnih oblasti rada u procesu izrade LEAP–a
• Finalna procena stanja za prioritetne oblasti
• Akcioni plan za sprovođenje mera na očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine na teritoriji opštine Barajevo
• Ostale aktivnosti na izradi LEAP-a

U okviru ostalih aktivnosti na izradi Lokalnog ekološkog akcionog plana, pristupili smo edukaciji najmlađih predstavnika društvene zajednice i promociji Leap-a raspodelom majica, sa sloganom: Barajevo – Zeleno srce Beograda, za đake prvog razreda, a na našem sajtu možete videti i galeriju fotografija sa  te akcije.

Sve informacije o procesu izrade Leap–a, možete naći na zvaničnom sajtu gradske opštine Barajevo ili pozivom na telefon 011/8302-117, lok. 218.

Komisija za izradu Lokalnog ekološkog akcionog plana, očekuje da se odazovete procesu izrade strateški prioritetnog dokumenta u cilju podizanja kvaliteta životne sredine na teritoriji opštine Barajevo.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

pic_flash_box_1.jpg

baner_jrasveta2.jpg

Baner_KI2.jpg

e_gradjanin.jpg

Logo_JPEG.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_vodic2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_4.gif

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati