pic_flash_box_kml.png
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

Lokalni plan upravljanja otpadom Gradske opštine Barajevo

 
DSCN0063.jpg


Opština Barajevo otpočela je proces izrade lokalnog plana upravljanja otpadom u saradnji sa projektom MSP IPA 2007 ''Program podrške opštinama IPA 2007 – Dobra uprava, planiranje i pružanje usluga'' koji finansira Evropska unija,  a sprovodi konzorcijum, na čelu sa GIZ IS.
Opština Barajevo jedna je od petnaest opština u Republici Srbiji, koja je izabrana za podršku izradi sektorskih planova na lokalnom nivou,  na osnovu Otvorenog poziva za lokalne samouprave, raspisanog od strane projekta MSP IPA 2007. Između GO Barajevo i projekta MSP IPA 2007, 15. decembra 2010. godine u Beogradu je potpisan Memorandum o razumevanju, kojim se određuju detalji pružanja tehničke podrške i plan aktivnosti procesa izrade lokalnog plana upravljanja otpadom opštine Barajevo.       
Nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju, Opštinsko veće opštine Barajevo, donelo je Zaključak o pokretanju procesa izrade  sektorskog plana za upravljanje otpadom i imenovalo koordinatora, koji će delovati kao odgovorni menadžer za sprovođenje aktivnosti na izradi plana. Imenovan je i koordinacioni tim i radna grupa, koju čine predstavnici javnih preduzeća, predškolskih i drugih ustanova sa teritorije opštine, Doma zdravlja, profesori i nastavnici osnovnih škola i Srednje škole Barajevo, nevladinih udruženja, predsednici Saveta mesnih zajednica, članovi opštinskog veća i predstavnici civilnog sektora.
U pripremnoj fazi koja je završena krajem februara, održane su dve radionice, namenjene članovima Koordinacionog tima i članovima Radne grupe, na kojima su predstavljeni: metodologija izrade lokalnog plana upravljanja otpadom  (kroz detaljno predstavljanje pojedinačnih koraka) kao i sastav i struktura  plana za upravljanje otpadom.
U nastavku procesa izrade plana, početkom marta, održana je treća radionica, na kojoj je razmatrana analiza stanja u oblasti upravljanja otpadom u opštini Barajevo i  predstavljena metoda anketiranja građana opštine Barajevo.
Zbog efikasnijeg rešavanja problema u ovoj oblasti, potrebno je da što više građana bude uključeno, te vas ovim putem pozivamo da odgovorite na upitnik koli možete preuzeti iz menija O OPŠTINI-GRADSKA OPŠTINA BARAJEVO-DOKUMENTA-ANKETA. Isti će građanima Barajeva biti dostavljen preko uplatnica Infostana i Barajevskog glasnika.
U Galeriji možete pogledati slike sa potpisivanja ugovora i održanih sastanaka.
za ''Barajevo - zeleno srce Beograda''

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

pic_flash_box_1.jpg

baner_jrasveta2.jpg

Baner_KI2.jpg

e_gradjanin.jpg

Baner_CZK.jpg

Logo_JPEG.jpg

Baner_vodic2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_4.gif

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati