pic_flash_box_kml.png
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

Počela realizacija projekta

 
DSCN8352_resize.jpg

Gradska opština Barajevo je zajedno sa partnerskim opštinama Vlasotince i Lazarevac započela aktivnosti na realizaciji projekta „Uvođenje geografskog informacionog sistema u Barajevu“ koji finansira Evropska unija u okviru Exchange 3 grant sheme. Rok za završetak projektnih aktivnosti je 25.03.2012. godine. Ukupna vrednost projekta je 141.500 €. Odobrena donatorska sredstva Evropske unije iznose 127.350 € . Delegacija Evropske unije u Srbiji i Gradska opština Barajevo potpisale su ugovor o međusobnim pravima i obavezama.
Predsednica Gradske opštine Barajevo je svojim rešenjem imenovala projektni tim. Na čelu tima nalazi se Mirjana Jakovljević, dipl.ekonomista. Sekretar tima je Jana Petrović, a član tima Nataša Otašević. Opštine Vlasotince i Lazarevac predložile su svoje koordinatore kao stalne članove tima.
Projektni tim se u protekla dva meseca redovno sastajao i uz pomoć Exchange 3 tima pri Stalnoj konferenciji gradova i opština sproveo pripremne aktivnosti i administrativne procedure na implementaciji projekta.
U punom sastavu tim je održao sastanak 20.05.2011. godine u Barajevu. Dogovorena je raspodela zaduženja i projektnih aktivnosti, usvojen je detaljan plan aktivnosti i komunikacioni plan kako bi se obezbedila što bolja vidljivost projekta i omogućila prezentacija projekta odgovarajućim ciljnim grupama i čitavoj javnosti. Krajnji cilj svih planiranih aktivnosti je održivost projekta.
Isti dan su gosti Gradske opštine Barajevo bili i predstavnici opštine Vlasotince i Gradske opštine Lazarevac. Obe partnerske opštine su već implementirale geografski informacioni sistem u svoje uprave i javna preduzeća i njihova iskustva će umnogome doprineti da se ovaj projekat uspešno realizuje i u Barajevu. Istovremeno su predložene određene korekcije u tekstu Memoranduma o međuopštinskoj saradnji koji će biti potpisan u najskorije vreme sa oba partnera.
U toku je priprema tenderske dokumentacije za nabavku softwera i potrebne opreme i tendera za štampu promotivnog i informativnog materijala po PRAG proceduri, odnosno po pravilima i procedurama nabavki koje se primenjuju u Evropskoj uniji.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

pic_flash_box_1.jpg

e_gradjanin.jpg

baner_jrasveta2.jpg

Baner_KI2.jpg

Logo_JPEG.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_vodic2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_4.gif

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati