pic_flash_box_kml.png
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

ODRŽAN DONATORSKI SASTANAK I KONFERENCIJA "IZRADA PLANOVA UPRAVLjANjA OTPADOM NA REGIONALNOM I LOKALNOM NIVOU"

 
slika_uz_informaciju_17180.jpg

U restoranu "Aeroklub" Beograd, 25.11.2011.god., održana je konferencija, koja je predstavila uspešnu realizaciju projekta MSP IPA 2007 ''Program podrške opštinama IPA 2007 - Dobra uprava, planiranje i pružanje usluga'‘, finansiranog od EU.
Konferenciju su zvanicno otvorili: Klaus Rihter, vođa tima MSP IPA 2007, Danka Bogetić, Delegacija EU RS, Aleksandar Vesić, pomoćnik ministra, Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.
Marina Ilić, ekspert u oblasti upravljanja otpadom, MSP IPA 2007, predstavila je Zakonsku regulativu i planove upravljanja otpadom na regionalnom i lokalnom nivou, nakon čega se prisutnima obratila Zorica Bilić, na temu: Primena SLOR-a na planove upravljanja otpadom.
Nataša Otašević, koordinator izrade Plana upravljanja otpadom GO Barajevo 2011-2020, donatorima je izložila koncept Plana, naglasivši da se vrednost Lokalnog plana upravljanja otpadom ogleda u njegovom sprovođenju, za koje je neophodna podrška u implementaciji i da je GO Barajevo spremna za saradnju sa partnerima i donatorima. Od odabranih opština, kojima je pružana podrška u izradi planova upravljanja otpadom na lokalnom i regionalnom nivou, GO Barajevo je prva sprovela proces javne rasprave i do sada, jedina usvojila dokument, što je istaknuto od predstavnika MSP IPA 2007. Konferenciji je prisustvovala predsednica opštine, Branka Savić i pomoćnik predsednice, Branko Trifunović.
Planove upravljanja otpadom predstavili su koordinatori iz opština: Nova Varoš i Prijepolje.
O značaju uključenja građana i aktivnosti podizanja svesti o oblasti opštinskog planiranja, govorila je Jelena Mihajlović Tanasijević, ekspert u oblasti opštinskog planiranja, MSP IPA tima.
Biljana Popović, nastavnik razredne nastave osnovne škole ,,Knez Sima Marković’’ Boždarevac, predstavila je kroz primer dobre prakse, rad ekološke sekcije. Svečanost su ulepšali đaci ekološke sekcije ,,Knez Sima Marković’’ Boždarevac modnom revijom ’’Otpad, moda i priroda’’, čime je GO Barajevo završila svoje predstavljanje. Slike sa konferencije možete pogledati u Galeriji fotografija.
Na pomenutom donatorskom sastanku, uspostavljeni su značajni kontakti. Obavljen je intervju, koji će biti emitovan na 1. kanalu RTS, emisiji Evronet.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

pic_flash_box_1.jpg

Baner_KI2.jpg

e_gradjanin.jpg

baner_jrasveta2.jpg

Logo_JPEG.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_vodic2.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_4.gif

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati