pic_flash_box_kml.png
pic_flash_box_jn.jpg
pic_flash_box_urb_84038.jpg

SPROVEDENA AKCIJA ''VELIKO SPREMANjE SRBIJE 2012''

 
IMG_5256_resize.JPG

U okviru akcije ''Očistimo Srbiju 2012'', u subotu 9. juna 2012. godine, održana je radna akcija ''Veliko spremanje Srbije'' na teritoriji Gradske opštine Barajevo.
Čišćenje otpada je sprovedeno na sedam lokacija: dvorišni deo Osnovne škole ''Knez  Sima Marković'' u Barajevu, dvorišni deo Osnovne škole ''Pavle Popović'' u Vraniću, dvorišni deo područnog odeljenja Osnovne škole ''Knez Sima Marković'' u Boždarevcu, dvorišni deo Srednje škole Barajevo, Svetosavska ulica u Barajevu, Mađarsko brdo i Naselje Gaj.
U sprovođenju akcije su učestvovali učenici Osnovne škole ''Knez Sima Marković'' Barajevo, učenici područnog odeljenja Osnovne škole ''Knez Sima Marković'' u Boždarevcu, učenici Osnovne škole ''Pavle Popović'' u Vraniću, učenici Srednje škole Barajevo, stanovnici Naselja Gaj, Barajeva, volonteri i zaposleni u Gradskoj opštini Barajevo.
U dvorištu škole ''Knez Sima Marković'' vršena je primarna separacija otpada: papirni, plastični i elektronski otpad. Sakupljene su 3 tone starog papira koji je preuzeo Papir servis ''Umka''. Dobijena novčana sredstva đački parlament će utrošiti za uređenje čitaonice i medijateke, kao i osposobljavanje razglasa u školi. Učešće u prikupljanju starog papira, dali su Elektrodistribucija, Agrobanka, Vodovod, Katastar i Centar za socijalni rad Barajevo.
U dvorištu područnog odeljenja Osnovne škole ''Knez Sima Marković u Boždarevcu, vršeno je prikupljanje električnog i elektronskog otpada, stare hartije i limenki.  Članovi ekološke sekcije ''Knez Sima Marković'', sakupili su više od 1000 kg stare hartije, 40 kg limenki i 40 komada raznovrsnog električnog i elektronskog otpada. Bilo je tu starih radio aparata, fenova za kosu, pegli, usisivača, mobilnih telefona, monitora.  
U svim školama, učesnicama akcije, očišćena su školska dvorišta, uređeni šumski pojasevi, vršeno je kresanje, šiblja, granja, košenje trave. U dvorišnom delu  Osnovne škole ''Pavle Popović'' u Vraniću, angažovana je mehanizacija JKP ''10. oktobar'' na crpljenju vode iz bazena, nakon čega je izvršeno sakupljanje otpada iz istih.
Centralnu ulicu u Barajevu i Mađarsko brdo, čistili su stanovnici Barajeva i zaposleni u opštini, dok su stanovnici Naselja Gaj uređivali prostor oko stambenog kompleksa.
Na prikupljanju otpada je angažovano Javno komunalno preduzeće ''10. oktobar'' Barajevo.
Učestvovalo je oko 1000 volontera. Sakupljeno je 1400 kesa sa otpadom.
Zahvaljujemo se svim učesnicima akcije, koji su pružili svoju podršku u organizovanju i sprovođenju iste.

Nazad
Baner_10mm_desno_LAT2.jpg

Baner_10mm_desno_LAT.jpg

pic_flash_box_1.jpg

baner_jrasveta2.jpg

Baner_KI2.jpg

e_gradjanin.jpg

Logo_JPEG.jpg

Baner_CZK.jpg

Baner_INF_cir_25406.gif

Baner_vodic2.jpg

Baner_kodeks.jpg

Baner_glasnik2.jpg

Baner_Ministarstvo_odbrane_ok.jpg

Baner_Dobra_uprava.jpg

Baner_Direkcija_za_javni_prevoz_16680.jpg

pic_banner_4.gif

pic_banner_1.gif

pic_banner_2.gif

EUNET_baner_OK.jpg

Imate problem iz nadležnosti opštine Barajevo ili predloge za njeno bolje funkcionisanje?

questionservis48 sati